Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Zemědělské systémy - Cukrová řepa

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
5 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
6744
Poslední úprava
12.10.2015
Zobrazeno
1 555 x
Autor:
blackmagic
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. OBECNÁ CHARAKTERISTIKA:
Pro danou plodinu uveďte:
a) do které hospodářské skupiny plodin patří

Cukrová řepa je dvouletá zemědělská plodina, která je řazená mezi okopaniny. je to merlíkovitá rostlina, pěstovaná u nás od devatenáctého století pro zdužnatělý kořen s relativně vysokým obsahem sacharosy. Počítá se mezi technické plodiny, neboť se pěstuje výhradně pro průmyslové zpracování. Na vyšší obsah sacharózy byla vyšlechtěna z krmné řepy.

b) do které náleží botanické čeledi

cukrovou řepu řadíme do čeledi merlíkovité

c) jaký je její geografický původ

Byla pěstována od roku 2000 př.n.l. v Egyptě pro svoje listy a poté jí staří Řekové a Římané pěstovali jako špenát.
Později byla v Itálii pěstována jako jedlá zelenina a připravovala se pečená v celku. V Anglii se během 18. Století používala jako krmivo pro dobytek.
Během Napoleonských válek byla Francie odříznuta od cukru Anglickou flotilou a proto Napoleon podporoval výzkum získávání cukru. Od roku 1850 bylo získávání cukru z cukrové řepy rozšířeno po celé Evropě.

Klíčová slova:

rajonizace

cukrová řepa

zemědělské systémy

zpracování půdy

osevní postup



Obsah:
  • 1. Obecná charakteristika:
    2. Rajonizace a pěstební ukazatele v rámci čr
    3. Osevní postup a zpracování půdy:
    4. Škodlivé organismy
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše