Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Zpracování ryb, spotřeba ryb ve světě

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9084
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
1 182 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Spotřeba ryb ve světě
V EU se pohybuje průměrná spotřeba ryb okolo 22 kg/osobu/rok. V ČR je spotřeba nižší, okolo 5 kg/osobu/rok, z toho asi 1 kg připadá na sladkovodní ryby a to především v období vánočních svátků.

Chemické složení rybí svaloviny
Chemické složení rybí svaloviny je ovlivněno několika faktory, jedná se především o:
· druh ryby
· výživu
· věk
· pohlaví
· stádium pohlavního cyklu
· prostředí
· a další
Voda - 60-80 % podle obsahu tuku, stádia pohlavního cyklu a podle anatomického složení
Obsah vody ovlivňuje senzorickou hodnotu a údržnost rybího masa.
Bílkoviny - 15-20 %
Ryby mají málo pojivových bílkovin, elastin chybí úplně. To umožňuje snadnou a rychlou kulinární úpravu.

Klíčová slova:

spotřeba ryb

svalovina

senzorická jakost

sladkovodní rybářství

tržní ryby

polokonzervy

rybí konzervy



Obsah:
  • Spotřeba ryb ve světě
    Chemické složení rybí svaloviny
    Senzorická jakost
    Potravinářsky významné druhy mořských ryb
    Produkční sladkovodní rybářství
    Potravinářsky významné sladkovodní ryby
    Hodnocení sladkovodních tržních ryb
    Požadavky na jakost
    Zpracování sladkovodních ryb
    Rybí polokonzervy
    Rybí konzervy
    Uzení mořských ryb
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše