Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Zpracování ryb

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9051
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
1 036 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Světová produkce ryb

Celková světová produkce vodních živočichů činila v roce 1996 121,01 milionů tun. Z toho 97,85 milionů tun byla mořská produkce a 23,16 milionů tun vnitrozemská produkce. Podle WWF (World Wide Fund for Nature = Světový fond pro ochranu přírodních zdrojů) je situace vážná a 60% z 200 hospodářsky nejvýznamnějších druhů ryb je bezohledně loveno nad biologicky únosnou mez.
Středem pozornosti se stávají akvakultury, tedy chov vodních organismů včetně ryb, měkkýšů, korýšů a vodních rostlin. V současnosti je akvakultura jediným současným východiskem pro zvyšování produkce mořských i sladkovodních ryb na světě.

Rozdělení vod:

Mořská slaná voda - 3,2-3,8% NaCl
Brakická voda - směs při ústí řek do moře 0,5-3,0% NaCl
Sladká voda - max. 0,2% solí

Nejčastěji lovené druhy ryb jsou ryby sleďovité, treskovité, makrelovité, tuňáci, platýsovité, lososovité a kaprovité.
Vedlejší produkty jsou rybí moučky a čisté tuky z ryb i savců:

Velrybí olej - podkožní tuk velryb, vorvaňů…
Rybí olej
Jaterní olej - z jater treskovitých ryb, bohatý na vitaminy A a D

Klíčová slova:

produkce ryb

rybolov

požadavky na jakost

hypofýza

třídění ryb

kuchání

filetování

rybí konzervy



Obsah:
  • Světová produkce ryb
    Spotřeba ryb ve světě
    Mořský rybolov
    Zajištění zdravotní nezávadnosti
    Kontrola zdravotní nezávadnosti
    Chemické složení rybí svaloviny
    Senzorická jakost
    Postmortální změny v rybím mase
    Potravinářsky významné druhy mořských ryb
    Produkční sladkovodní rybářství
    Potravinářsky významné sladkovodní ryby
    Hodnocení sladkovodních tržních ryb
    Požadavky na jakost
    Zpracování sladkovodních ryb
    Prodloužení údržnosti čerstvého rybího masa
    Uzení sladkovodních ryb
    Odběr hypofýz
    Zpracování odpadů
    Průmyslové zpracování mořských ryb
    Rozmrazování zmrazených ryb
    Třídění ryb
    Kuchání a filetování
    Vlastní zpracování mořských ryb
    Uzení mořských ryb
    Rybí polokonzervy
    Rybí konzervy
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše