1. ÚvodPrvotním úkolem mojí práce bylo přiblížit osobnost Františka Petra zejména jako restaurátora. Vycházela jsem především z textu Karla Dvořáka, který byl publikován v polovině padesátých let. Dvořákův článek nabízí bohatství podnětů k bádání, které moje práce beze zbytku nevyčerpala. Je ale třeba položit si otázku na relevantnost textu vzhledem k době jeho vzniku. Ačkoliv se jedná o zásadní a neopomenutelný zdroj, bylo by dobré se pokusit důkazně prověřit údaje zejména z počátku 20. století...
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.
▼ Nezbytné
Vždy povoleno. Technické uložení nebo přístup jsou nezbytně nutné pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal.
▼ Analytické
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní agregované statistické účely.