Návrh strategie podniku úklidové firmy Jiří Hroch
Seminární práce10 s. / 1. roč. / doc
Úvod Cílem mé seminární práce je navrhnout podnikovou strategie pro zvolený podnik. V seminární práci se budu zabývat činností Úklidové firmy Jiří Hroch. Pro dosažení cíle využiji manažerských a marketingových vědomostí ze svého studia. V první části se budu zabývat profilem a vývojem společnosti. V dalších kapitolách provedu SWOT analýzu a aplikuji Porterův model. Z těchto poznatků navrhnu v poslední kapitole podnikovou strategii pro úklidovou firmu.1 Charakteristika fi...
|
|
0,1 |
11x |
|
Nezaměstnanost a její příčiny v Olomouckém kraji se zaměřením na okres Šumperk
Seminární práce13 s. / 1. roč. / doc
ÚvodTrh práce v České republice prošel vývojem, který byl spojen s přechodem z centrálně řízeného k tržnímu hospodářství. Transformace zasáhla jak stranu nabídky, tak stranu poptávky po práci. Před rokem 1990 docházelo na trhu práce k situaci, kdy poptávka po pracovních silách výrazně převyšovala nabídku. Po přechodu k tržní ekonomice se však situace změnila. Jedním ze staronových jevů, se kterými se musela česká společnost po více než 50-ti letech znovu vyrovnávat, je nezaměstnanost. Stát...
|
|
0,2 |
2x |
|
Strategie rozvoje mikroregionu Mohelnicko v oblasti cestovního ruchu
Seminární práce11 s. / 1. roč. / doc
Úvod Ke zpracování seminární práce na téma strategie rozvoje mikroregionu jsem si vybrala území mikroregionu Mohelnicka. I když nejsem rodačkou v tomto mikroregionu, již šestým rokem zde žiji, a to konkrétně ve městě Mohelnice. Za oblast rozvoje jsem si zvolila cestovní ruch, a to z mnoha důvodů. Jedním z nich je má odborná znalost tohoto odvětví. Na střední odborné škole jsem studovala služby cestovního ruchu a v bakalářském studijním programu jsem se specializovala na...
|
|
0,1 |
3x |
|
Lineární programování (kapacitní úloha)
Seminární práce20 s. / 1. roč. / doc
1. Lineární programování (kapacitní úloha)
Restaurace zhotovuje 6 druhů zeleninových salátů. Spotřebovává 4 základní suroviny: rajčata, okurek, paprika, cibule, které jsou k dispozici v omezeném množství: 25 kg, 30 kg, 20 kg a 15 kg na den.
Zákazníci požadují zhotovení alespoň 5 kg zeleninového salátu V1, alespoň 3 kg salátu V3 a alespoň 4 kg salátu V5. Kapacita zařízení, energie, pracovní síly i další potřebné zdroje jsou k dispozici v dostatečném množství.
V t...
|
|
2,6 |
16x |
|
Rozhodovací proces – nákup dětské tříkolky
Seminární práce6 s. / 1. roč. / doc
1 Prvky rozhodovacího procesu Termínem rozhodovací proces rozumím jednotlivé kroky, které musí být provedeny a ukončeny při řešení rozhodovacích problémů. Problémem mého rozhodovacího procesu je nákup dětské tříkolky. Rozhodovací proces má dvě stránky – věcnou a procedurální. V mém případě si na otázku „Co řeším?“ po věcné stránce, odpovím: nákup dětské tříkolky. Po procedurální stránce „Jak řeším, postupuji?“, je odpovědí: srovnáváním nabídky dětských tříkolek. Výsledkem mého rozhodovacího...
|
|
0,2 |
3x |
|