Otázky ke předmětu Technický úsek hotelu
Popis:
Postavení technického úseku z hlediska ekonomického
Technický úsek hotelu je NÁKLADOVÝM STŘEDISKEM HOTELU
Postavení technického úseku z hlediska obchodního
Technický úsek hotelu je TVŮRCEM PROSTŘEDÍ A DOJMŮ PRO HOSTY
Spolupráce technického úseku s ostatními útvary hotelu
Sebelepší vedoucí technického útvaru není schopen zajistit spolehlivý chod všech technických zařízení, pokud by nespolupracoval systematicky a účinně s ostatními vedoucími útvarů a vnitropodnikových středisek. Nezbytnou podmínkou je odpovídající komunikace s vedoucími jednotlivých středisek tak, aby byla zajištěna včasná prevence poruch a údržba zařízení.
Pracovníci tech. úseku hotelu, nápně jejich práce
K zajištění spolehlivého a bezpečného chodu technického zařízení hotelu je potřeba dokonalá znalost specifik instalovaného technického zařízení a znalost právních a ostatních předpisů vztahujících se k provozu uvedeného technického zařízení a včetně znalosti jeho běžné údržby. Tuto činnost zpravidla koordinuje vedoucí technického úseku, který současně může zastávat funkci energetika, resp. vedoucího údržby. Ve větších hotelech je vedoucímu technického úseku podřízen vedoucí údržby (má pak na starost jednotlivé údržbáře) a technický pracovník
vedoucí technického úseku - zajištění pokud možno bezporuchového chodu technického zařízení, pravidelných kontrol a revizí dle platné legislativy, údržby a periodických i průběžných oprav
Klíčová slova:
hotel
technický úsek
revizie
údržba
oprava
Obsah:
- 1. Charakteristika technického úseku hotelu a postavení úseku ve vztahu k celému provozu hotelu
2.Poslání a hlavní úkoly technického úseku, specifikace činností technického úseku, jeho
kompetence a odpovědnosti
3.Základní principy a postupy při výstavbě nebo rekonstrukci hotelu a restauračního provozu
4.Základní členění projektové dokumentace, její účely, postupy při vyřizování realizace stavby
5.Účastníci stavebních řízení, dotčené orgány a organizace při stavebním řízení, územní
dokumentace pro výstavbu, postupy při stavebním řízení
...
...
...
31. Vybavení provozů chladící technikou, regulace a řízení systému dle sortimentní struktury ve
skladech, stavební materiály používané k udržování požadovaných teplot ve skladech,
přípravnách a provozech
32. Skladování s přeprava stravy a polotovarů, technické prostředky pro přepravu a regeneraci
33. Dispozice kuchyňských provozů - typy ustavení, technologie přípravy a výdeje, technické
parametry zařízení ve vztahu k objemu výroby pokrmů a časového snímku přípravy,
pomocné technické prostředky v kuchyních - příruční stroje zařízení, stroje a zařízení pro
přípravu pokrmů v kuchyni
34. Zákonné předpisy pro provoz a skladování potravin, aplikace a způsoby dodržování
norem, hygienické požadavky na provoz skladů, přípraven a kuchyní
7.Postupy zpracování dokumentace pro výstavbu, hlediska, kompetence při zpracování,
stavební dozor, autorský dozor, náležitosti dokumentace a rozsah zpracování, doklady ke
zpracování a stavebnímu řízení
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.